Меню
Зовнішні посилання

Новини / Фотогалерея / Події 2020 року

 
Переглянули комедію «Мартин Боруля»
 
     4 березня 2020 року ліцеїсти ІІ курсу відвідали Рівненський академічний український музично-драматичний театр та переглянули комедію класика української літератури І.Карпенка-Карого «Мартин Боруля». Постановка режисера театру Олександра Олексіюка та сценічна  майстерність акторського складу вразила не лише ліцеїстів, а й усіх присутніх у залі глядачів, про це свідчили гучні оплески, що лунали по завершенню кожної дії вистави. Режисер постановки, судячи з усього, із великою повагою ставиться до тексту п’єси. Вона не перероблена, не інтерпретована, не адаптована, а поставлена реалістично, з максимальною близькістю діалогів до оригінальних, написаних Карпенком-Карим. Тому, крім естетичного задоволення, ліцеїсти зробили ще один крок у підготовці до ЗНО, переглядаючи виставу, згадали  сюжет твору, персонажів та їх колоритні крилаті вислови. 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 
 
 
 
День  пам’яті  Героїв Небесної Сотні
 

     20 лютого 2020  року у  приміщенні  актового  залу  ліцею відбулась відкрита виховна година до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні «У нашій пам’яті вони назавжди  залишились»
     Головною метою заходу було нагадати ліцеїстам  історичне та суспільне значенням Революції гідності,  розкрити суть подвигу Небесної Сотні, ушанувати героїзм українських захисників і тих, які полягли, і тих, які сьогодні зі зброєю в руках захищають суверенітет України.
     Подвиг героїв Небесної Сотні має визначне значення для нашої Батьківщини. Перш за все, вони віддали своє життя за те, щоб кожен наш новий день був сповнений свободи, надії та світла.
     Ми Єдина країна! Незважаючи на усі негаразди, що відбуваються зараз, усі ми прагнемо одного – миру, спокою, міцної та квітучої держави та чистого неба над головою.
     Під час заходу ліцеїсти  декламували вірші,  виконували  пісні, нагадали  імена Героїв Небесної сотні та почули про значення Революції гідності для України. Усі  присутні  також переглянули декілька відеофільмів про події на Майдані, де за офіційними даними загинули більше сотні людей. Ведучі закликали пам’ятати героїв Небесної Сотні та молитись до Бога за нашу країну, за наших батьків, за захист нашої Вітчизни.


Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

 
 
Молодь обирає здоров’я 2020
 
    14  лютого в нашому закладі відбувся  перший  етап  Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь  обирає здоров’я».  У  цьому заході взяли  участь шість команд від кожного взводу  відповідно.  Взвод  10- А  класу – команда  «Мотиватори», команда 10- Б класу  - «Бусічки», команда  10- В  класу  - «Халамидники»,  команда 11-А  класу -  «ЗСУ», команда 11-Б класу -  «Титани»  та команда  11-В  класу  «Баста, карапузики!». Виступи  були  спрямовані  на популяризацію, пропаганду та роз’яснення серед молоді переваг здорового способу життя, формування здорової поведінки, збереження власного здоров’я та здоров’я навколишніх. Члени  журі:  Крейчі  Вікторія  Вікторівна, Примак  Ірина  Валеріївна  та Криницька Людмила  Миколаївна  оцінювали  виступи  за  встановленими  критеріями.  У  результаті останнє шосте  місце посіла команда  10-А класу «Мотиватори», п’яте  місце - команда 10-Б  класу  «Бусічки»,  четверте місце  -  команда 11-Б  класу «Титани»,  третє  місце  -  команда  11-А  класу «ЗСУ»,  друге  місце  - команда  11-В  класу  «Баста, карапузіки!», а  почесне  перше  місце - команда 10-В класу  «Халамидники». Окрім  конкурсу агітбригад відбулись конкурси  плакатів та  фотографій  на  тему здорового  способу життя. Перші місця  отримали  команди  11-Б  та 11-В класів відповідно.
     Продовженням  фестивалю  «Молодь  обирає  здоров’я» стане  обласний етап, який відбудеться  у місті  Рівне 13 травня . Цей  конкурс  представлятиме  збірна команда  першого курсу,  яка,  на  нашу  думку,   достойно виступить   на обласному рівні.
  

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 
 
 
 
Ліцеїстам вручили обереги
 
     Громадською спілкою «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове братерство України» у 2019 році  започатковано всеукраїнський проєкт «Батьківське серце»: іменний пам’ятний кулон у вигляді серця отримують діти, батьки яких загинули в зоні бойових дій на сході України, захищаючи її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.
     На підтримку всеукраїнської акції сьогодні такі кулони командувач військ Оперативного командування «Захід»,
генерал–лейтенант Олександр Павлюк вручив  вихованцям Комунального закладу  «Острозький обласний ліцей з посиленою
військово-фізичною підготовкою імені Костянтина Івановича Острозького» Рівненської обласної ради Хом’яку Руслану та Богуславському Артему, батьки яких загинули при виконанні бойових завдань у зоні АТО (ООС).
     Звертаючись до вихованців  закладу генерал-лейтенант зазначив: «Шостий рік поспіль на сході України триває війна, гинуть наші побратими, наші найкращі  сини в ім’я України. Ми завжди готові простягнути руку допомоги сім’ям загиблих і сьогодні з гордістю долучилися до проєкту «Батьківське серце» та вручили дітям обереги, які символізують, що подвиги їх батьків не забудуть, доки вони живуть у наших серцях. Дуже символічно вручати ці подарунки юнакам, які продовжують традиції своїх батьків і готові захищати свою Батьківщину».
     Відповідаючи на запитання журналістів, Руслан та Артем подякували за увагу до  подвигу їх батьків, а серця-обереги, тримані сьогодні, завжди нагадуватимуть татусів такими, якими вони їх пам’ятають: веселими, товариськими, мужніми.

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 


 
Пам'ятаємо героїв Крут
 
   Відкрита  виховна  година  «Кращі  із  кращих  за  свободу  сміливо стали без вагань», присвячена дню вшанування пам’яті молодих героїв, відбулась  31 січня у  нашому  навчальному закладі. Підготували та провели захід ліцеїсти  10-Б  класу   (вихователь Бондар Володимир  Михайлович). Учасники заходу читали патріотичні вірші,  демонстрували  театралізовані мініатюри, присвячені героям Крут. Під час години пам’яті ліцеїсти   переглянули відеофільми та презентації, основна думка  яких: «Вони боролися, щоб ми перемогли. Сьогодні, коли вирішується доля України, молодь, як і колись, у далекому 1918-му, перебуває в перших рядах боротьби, і не випадково, що боротьба ця проходить саме на Сході України. У цій боротьбі нас надихають слова великого Кобзаря: «Борітеся — поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

 
 
Тренінгове заняття для педагогів
 
      З  метою виконання  плану  протидії булінгу  на  2019-2020 н.р.  28 січня у ліцеї відбувся  тренінг  для  вчителів та вихователів  «Ліцей -  простір без насильства». Роздумували, аналізували та вчилися конструктивно вирішувати конфліктні ситуації педагоги під  керівництвом соціального  педагога  Харчук  А.І. та  практичного  психолога  Примак  І.В.  Вони  детально зупинилися на видах та проявах булінгу. Учасники тренінгу підвищили рівень поінформованості з питань запобігання жорстокого поводження та насильства.
      Під час заходу були використані ситуаційні вправи, які дали змогу отримати нові знання, визначити для себе наслідки насильницької поведінки, ознайомитися із рекомендаціями та порадами боротьби з булінгом у ліцеї.
       Учасники  тренінгу прийшли  до висновку,  що вирішальна роль у протидії насильству та булінгу належить педагогам. Проте впоратися з цією проблемою вони можуть тільки завдяки системному підходу та підтримці батьків, представників місцевих органів влади, громадських організацій, а також із залученням та участю психологів. Саме через це дуже важливо всім  об’єднатися заради подолання такого негативного суспільного явища, як булінг.

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року

 

Події 2020 року