Меню
Зовнішні посилання

Літературно-музичний творчий вечір

12 квітня в ліцеї відбувся мистецький захід - літературно-музичний творчий вечір острожанина Юрія Матвійчука, члена Національної спілки письменників України. Юрій - автор кількох поетичних збірок: "О...Бій...Ми", "HameleON", "РваниМи РимаМи", "Я ще маю бути". Багато віршів стали піснями, музику до яких пише сам автор, тому до ліцею разом із поетом завітала Оксана Скороход, острозька співачка, викладачка вокалу Острозької школи мистецтв, виконавиця його пісень.
Впродовж вечора ліцеїсти слухали патріотичну та особисту лірику, короткі історії про події з життя або враження, які спонукали до їх написання, пісні, які виконувала Оксана Скороход сольно та в дуеті з Юрієм Матвійчуком. Завершився захід піснею "Українська весна" у виконанні учениць Острозької школи мистецтв: Валентини Лозюк, Софії Рев'юк та Анни Цимбалісти.
Цей вечір засвідчив, що Острожчина - це край талановитих та щирих людей, які люблять рідну землю, оберігають свою історію та плекають українське слово, збагачують українську культуру.
 

 Літературно-музичний творчий вечір Літературно-музичний творчий вечір  Літературно-музичний творчий вечір 
 Літературно-музичний творчий вечір  Літературно-музичний творчий вечір  Літературно-музичний творчий вечір
   Літературно-музичний творчий вечір  


Місце шани та вдячності

В Обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою в м. Острог впроваджують нові підходи до військово-патріотичного виховання молоді в рамках загальнодержавного проєкту «Місце шани та вдячності». Так, 7 квітня у закладі в теплій і дружній атмосфері пройшов виховний захід на тему: «Да Вінчі – людина-символ, людина-хоробрість» за участі військовослужбовця 59 ОМБр Віктора Короля. Бойовий медик поділився з ліцеїстами спогадами про свого командира. «Мені пощастило служити в підрозділі «Вовки Да Вінчі». Герой України Дмитро Коцюбайло назавжди залишиться в пам'яті українців. Його героїчна постать є і буде справжнім взірцем для наслідування», – сказав він.
Також гість провів практичне заняття для учнів «Тактична допомога пораненим на полі бою», в ході якого вони отримали цінні знання про одну з найкращих у світі систем надання допомоги та евакуації ТССС, відпрацювали Алгоритм надання допомоги на полі бою SMARCH. Наприкінці зустрічі учасник бойових дій відповів на питання присутніх щодо особливостей служби в бойовому підрозділі, базові технології, техніку та зброю, якими користуються захисники й захисниці, солдатську єдність і братерство, нового командира підрозділу Сергія Філімонова, а також сфотографувався з учасниками зустрічі.
 

 Місце шани та вдячності  Місце шани та вдячності Місце шани та вдячності 
   Місце шани та вдячності  



Молодь обирає здоров'я

        Щорічно 7 квітня світ відзначає World Health Day або Всесвітній день здоров’я. З метою відзначення цього дня, популяризації та пропаганди серед молоді здорового способу життя, запобігання негативним проявам у молодіжному середовищі, виявлення та підтримки талановитої молоді, організації змістовного дозвілля напередодні, 5 квітня, у ліцеї було проведено І етап Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я», який включав у себе: конкурс плакатів, конкурс фотографій та конкурс літературно-музично-спортивних міні-композицій. У фестивалі взяли участь 6 команд: «Живчики» (10-А клас), «Здоровий квартал» (10-Б клас), «Спортлайф» (10-В клас), «Кепчики» (11-А клас), «Ух» (11-Б клас), «Рильського команда» (11-В клас).
     Команди продемонстрували свої вокальні, хореографічні, спортивні, акторські здібності. Виступи мали агітаційний зміст, а учасники активно пропагували й закликали всіх вести здоровий спосіб життя. Оцінювало виступи та художні роботи учасників компетентне журі: практичний психолог – Ангеліна ГНАТЮК, соціальний педагог - Юрій КОРОЛЬ, вчитель інформатики - Віктор ТАРАСЕНКО. Кращою у літературно-музично-спортивному конкурсі, за оцінкою журі, стала команда «Ух», друге місце посіли учасники команди «Здоровий квартал», третє – «Рильського команда».

 Молодь обирає здоров'я Молодь обирає здоров'я   Молодь обирає здоров'я
 Молодь обирає здоров'я  Молодь обирає здоров'я  Молодь обирає здоров'я
 Молодь обирає здоров'я  Молодь обирає здоров'я Молодь обирає здоров'я 
   Молодь обирає здоров'я  


День відкритих дверей. Як це було?

Цієї неділі, 31 березня, у ліцеї пройшов День відкритих дверей. Майбутні вступники та їхні батьки з’їхалися з різних регіонів України, щоб на власні очі побачити всі переваги нашого освітнього закладу.

Відкрив зустріч начальник ліцею Ігор ПРИСТУПА, який привітав гостей і подякував їм за зацікавленість подією й за бажання зробити свідомий вибір закладу, в якому сьогоднішні дев’ятикласники зможуть здобути освіту військового профілю одночасно зі здобуттям повної загальної середньої освіти. «Сьогодні ми всі переконалися, що без потужної та професійної армії не зможемо мати майбутнього як країна. Також очевидно, що основу системи безпеки мають складати професійні військові, а щоб такими стати потрібно вчитися… і не один рік. Для ваших дітей ліцей може стати першою ланкою в здобутті майбутньої професії військовослужбовця», - зауважив Ігор ПРИСТУПА.  

Про умови вступу та особливості вступної кампанії 2024 року розповів відповідальний секретар приймальної комісії Ігор ТИМОЩУК. 



 День відкритих дверей. Як це було? День відкритих дверей. Як це було?  День відкритих дверей. Як це було? 
 День відкритих дверей. Як це було? День відкритих дверей. Як це було?
День відкритих дверей. Як це було?

 

 

Друга річниця повномасштабного вторгнення

24 лютого 2022 року - день, який змінив життя кожного українця. Два роки тому росія здійснила повномасштабне вторгнення до України, хоч війна з рф триває вже 10 років. Для нас це війна за вільне майбутнє, незалежність і захист від держави-терориста та окупанта. Щоб перемогти, маємо бути сконсолідованими, рішучими, незламним, готовими до боротьби та пам' ятати про жертовність тих, хто вже поклав своє життя на вівтар нашої свободи. Вихованці ліцею вшанували мужність і героїзм Збройних сил України та українського народу, який перегортає одну з найтрагічніших сторінок своєї історії, під час проведення вечора пам'яті "Коли болить душа за Україну", який підготували учасники гурткової роботи ліцею.

 Друга річниця повномасштабного вторгнення Друга річниця повномасштабного вторгнення  Друга річниця повномасштабного вторгнення 
 Друга річниця повномасштабного вторгнення  Друга річниця повномасштабного вторгнення  Друга річниця повномасштабного вторгнення



Пам'ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2024 року ліцеїсти взяли участь у заходах з ушанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, що відбулися в Рівному біля оновленого муралу, присвяченого Революції Гідності. Десять років тому під час розстрілів у Києві загинули четверо жителів Рівненщини, яким під час заходу відкрили меморіальні дошки. З того часу і до сьогодні триває війна: незмінний ворог намагається знищити нашу націю. Тисячі учасників Революції Гідності продовжують захищати рідну землю в лавах ЗСУ. Вічна пам’ять Героям Небесної Сотні та всім Захисникам, які віддали своє життя за країну.

 Пам'ять Героїв Небесної Сотні  Пам'ять Героїв Небесної Сотні  Пам'ять Героїв Небесної Сотні


День пам'яті Героїв Небесної Сотні

Цьогоріч  20 лютого в Україні вже вдесяте відзначаютьДень пам’яті Героїв Небесної Сотні. Саме цього дня в середмісті столиці України було вбито найбільше мирних мітингувальників, що під час Революції Гідності відстоювали європейський вибір України й наше спільне майбутнє в демократичному та цивілізованому світі. Напередодні вихованці ліцею вшанували пам'ять загиблих Героїв, провівши вечір-реквієм «Хто гине в боротьбі – в серцях живе повіки!». Під час заходу присутні пригадали події, які відбувалися в країні й на Майдані Незалежності у 2013-2014 роках, схилили голови перед пам’яттю великої людської, громадянської та національної відваги й самовідданості, сили духу й стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави. Емоційності заходу сприяли виступи учасників вокального та хореографічного гуртків ліцею. Сьогодні, перед початком навчальних занять, ліцеїсти вшанували Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання та взяли участь в акції «Ангели Майдану».

 День пам'яті Героїв Небесної Сотні  День пам'яті Героїв Небесної Сотні День пам'яті Героїв Небесної Сотні 
 День пам'яті Героїв Небесної Сотні  День пам'яті Героїв Небесної Сотні
 День пам'яті Героїв Небесної Сотні


День відкритих дверей

ЗАПРОШУЄМО ВИПУСКНИКІВ 9 КЛАСІВ ТА ЇХНІХ БАТЬКІВ

НА ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ


День відкритих дверей

Благодійна акція

У рамках тижня військово-патріотичного виховання, приуроченого Дню Збройних сил України, 6 грудня відбувся благодійний концерт «В обіймах Бога та ЗСУ», підготовлений учасниками гурткової роботи ліцею. Окрім того, впродовж тижня відбувалася акція «Тепло мого серця для українського воїна», до якої долучилися і вихованці, і працівники ліцею. Спільними зусиллями було зібрано теплі речі для наших воїнів (шкарпетки, рукавиці), ліки від застуди, солодощі, чай, кава, засоби особистої гігієни – все це адресно буде відправлено працівникам та випускникам ліцею, які в лавах Збройних сил перебувають на фронті; а зібрані кошти, у сумі 7733 грн. та 10 злотих, – перераховані на автомобіль для групи аеророзвідки 80-ої окремої десантно-штурмової бригади.


 Благодійна акція Благодійна акція  Благодійна акція 
 Благодійна акція  Благодійна акція  Благодійна акція

 Благодійна акція  Благодійна акція Благодійна акція 



Переймаємо досвід у чемпіона

     4 грудня в ліцей завітав наш випускник 2011 року,майстер спорту України, чемпіон України з армспорту у вазі до 75 кг Адам КУЗЛО, який провів тренування та ознайомив ліцеїстів 10-х і 11-х класів із секретами рукоборства.

 Переймаємо досвід у чемпіона

 Ліцеїсти зрозуміли, що головне для перемоги в цьому виді спорту —сила, спритність і витривалість — якості, які вони й удосконалюють у ліцеї під час занять військово-спортивного спрямування.


Переймаємо досвід у чемпіона

 

 

Переймаємо досвід у чемпіона