Меню
Зовнішні посилання

Новини / Фотогалерея / Події 2018 року

      

Святковий  концерт до Дня  Збройних сил  України


     6 грудня 2018 року вихованці Комунального закладу «Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою» Рівненської обласної ради підготували та провели святковий концерт, приурочений Дню Збройних сил України.
    Ведучі свята, Ірина Місюра  (студентка НУ «Острозька академія») та Антон Головчицький (ліцеїст І курсу ліцею), наголосили, що  День Збройних Сил України - це свято мужності, сили, впевненості, надійності, міцності, шляхетності, вірності, тобто тих якостей, які асоціюються у нас зі справжніми чоловіками. Це свято сильної, відкритої, безкорисної і непідкупної дружби, яка проходить перевірку небезпекою і ризиком. Саме цього дня ми згадуємо і вшановуємо тих, хто ціною власного здоров’я, благополуччя та життя почав будувати новий день нової України – наших воїнів-захисників.
     З вітальним словом до присутніх у залі також звернувся начальник ліцею Поліщук Д.В., який побажав усім військовослужбовцям незламної волі, надійного родинного тилу, богатирського здоров’я, звершення всіх  мрій і побажань, мирного і сонячного  неба та вручив грамоту за  багаторічну сумлінну службу, високий рівень військово-патріотичного виховання ліцеїстів командиру взводу – офіцеру-вихователю Антонюку А.М.
    У ході урочистостей  ведучі нагадали події  новітньої історії і становлення  нової української армії, що загартовує свої сили у боях за незалежність нашої держави на її східних рубежах.  Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у зоні ООС (АТО). Хвилю щемливих почуттів пережили глядачі під час виконання пісні «Не сумуй» солістом РБК Юрієм Момотюком.
    Почуття патріотизму, готовності служити Батьківщині та рідному народові, незрадливої військової дружби та взаємовиручки передали учасники вокального гуртка ліцею (кер. О.Зелінська), виконуючи музичні композиції «Марш нової української армії», «Сто бійців», «Я ліцеїст», «Друга рота». Учасники театрального гуртка ліцею (кер. С.Віровець) представили постановку «Пророки волі», юні актори розгорнули перед глядачами картини кількох історичних епох: козаччини, національно-визвольного руху ХХ ст. та Революції гідності. Захисники України усіх поколінь: і козаки, і воїни УПА, і сучасні воїни – закликали до боротьби за волю, за правду, за мрію, за перемогу, за нескорену ніким Україну. Активну участь у даній постановці взяли Тетяна Марценюк та Віолета Немикіна, студенти НУ «Острозька академія», які виконали фінальну пісню постановки «Ми Україна». Виконавська майстерність гуртківців вразила всіх присутніх і викликала надзвичайне емоційне піднесення.
     Бриніли сльози на очах у глядачів, коли учасники хореографічного гуртка (кер. О.Венгерець) Анна Равська та Степан Косюк виконували танцювальну композицію «Обійми мене», за допомогою мови тіла та хореографії  танцівникам вдалося донести глибину переживань ліричної героїні, що втратила, як вона вважала, свого коханого на війні, і радість від його несподіваного повернення.
    Приємним сюрпризом був виступ вчительки англійської мови ліцею О.Шакури, що побажала усім присутнім щасливої долі та любові, виконавши ліричну пісню «Переплетені долі», та запальна самба від Ольги Мельник та Влада Савчука. Надзвичайне враження отримали слухачі від виконання авторського вірша «Балада про матір» ліцеїстом І курсу Назарієм Юзюком.
    Завершилося свято побажаннями ведучих якнайчастіше бачити усім нам лелек у мирному небі України, адже це ті птахи , що приносять у наші домівки щастя, мирні сни, мирні пісні та мирні мрії. А фінальна пісня «Мир над Україною » у виконанні солістки РБК Тетяни Поліщук додала усім впевненості, що мир, злагода і любов запанують у нашій державі: «Буде мир над Україною, буде мир – і будем ми».


 Події  2018 року Події  2018 року  Події  2018 року 
 Події  2018 року  Події  2018 року  Події  2018 року
 Події  2018 року  Події  2018 року  Події  2018 року
 Події  2018 року  Події  2018 року  Події  2018 року
 

Події  2018 року

 

Події  2018 року

 

Події  2018 року


     

 

Школярі Острога відвідали ліцей

 

      Старшокласники навчальних закладів міста 4  грудня відвідали Острозький обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, де долучилися до заходів патріотичного виховання.
       Близько 50 школярів 8–9 класів з Острозького НВК «Школа І–ІІІ ступенів - гімназія» та Острозької ЗОШ І–ІІІ ступенів №3 разом із педагогами та батьками завітали у військовий ліцей у вівторок, 4 грудня. Охочі дізналися про режим роботи навчального закладу, оглянули навчальний та спальний корпуси, побачили показовий виступ курсантів і зустрілися з воїнами АТО – випускниками й педагогом закладу.
      Захід провели з нагоди Тижня військово-патріотичного виховання, приуроченого Дню Збройних сил України.
      Розпочалися військово-патріотичні заходи з актової зали закладу, де школярі зустрілися зі заступником начальника з виховної роботи, начальником відділення виховної роботи, підполковником Ігорем Кузьмовичем  Приступою. Він розповів про план зустрічі та запропонував увазі юних гостей короткий профорієнтаційний відеоролик про військовий ліцей.
      Опісля школярі розділилися на дві групи та вирушили на екскурсію навчальним, спальним та адміністративним корпусами. Екскурсію проводили  Приступа Ігор  Кузьмович та командир роти ліцеїстів першого курсу, підполковник Збаровський  Юрій Анатолійович.
Особливий інтерес у школярів міста викликав кабінет, де ліцеїсти займаються на предметах «захист Вітчизни» і «Військова підготовка». Командир роти ліцеїстів другого курсу, підполковник  Тимощук  Ігор  Анатолійович розповів учням, що в кабінеті вміщено макети фортифікаційних споруд, вогнемет, переносний зенітно-ракетний комплекс, протитанкові та ручні гранати, засоби індивідуального захисту, прилади радіорозвідки та спостереження, інженерні боєприпаси, автомат, кулемет, різні пістолети та ін. Від Ігоря Кузьмовича Приступи школярі дізналися, що на території ліцею триває будівництво пневматичного (планують завершити до кінця року) та оптико-електронного тирів. Щодо вогневої підготовки, то вміння стріляти з бойової зброї курсанти відточують безпосередньо на рівненському полігоні. Крім того, відповідно до угоди Національною гвардією, яка служить в охороні ХАЕС, ліцеїсти відвідують заняття з бойової частини на їхній базі.
      Після екскурсії школярів запросили підкріпитися до ліцейської їдальні. Попоївши бутербродів із чаєм, учні відвідали спортивний зал закладу. Ігор  Анатолійович Тимощук розповів школярам про особливості фізичної підготовки курсантів і секції, які тут діють. Ще Ігор Анатолійович  продемонстрував навчальні тренажери, зокрема манекен, за допомогою якого ліцеїсти вчаться надавати домедичну і першу медичну допомогу.
      Згодом для гостей показали виступ ліцеїстів ІІ курсу з тактичної та тактико-медичної підготовки. Група курсантів продемонструвала тактичні дії в приміщенні та на подвір’ї, що містили як елементи рукопашного бою, так і сутички з використанням зброї, а ще дії з евакуації пораненого в так званій «червоній зоні».
      Завершився візит до Острозького військового ліцею зустріччю з учасниками АТО Миколою Федорчуком (випускник 2011 року), Віталієм Черних (випускник 2010 року) і вчителем фізкультури ліцею Віктором Павловичем Романчуком. До зустрічі також приєдналися курсанти закладу.
Військові розповіли про свій досвід перебування в зоні бойових дій, наскільки їм знадобилися здобуті в ліцеї знання
Зі сльозами на очах присутні слухали розповідь Віталія Черних про події в Іловайську серпня 2014 року, де юнак був поранений. Віталій також відзначив, що багато знань, зокрема й ті, що врятували йому життя, здобув саме у ліцеї.
Завершилася зустріч пісенним вітанням від ліцеїстів, щирими словами вдячності землякам-героям та врученням їм подяк і символічних подарунків від адміністрації та вихованців Острозького обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.


 Події  2018 року Події  2018 року  Події  2018 року 
 Події  2018 року  Події  2018 року  Події  2018 року
 Події  2018 року  Події  2018 року  Події  2018 року
 Події  2018 року  Події  2018 року  Події  2018 року
 Події  2018 року  Події  2018 року  Події  2018 року
 Події  2018 року  Події  2018 року  Події  2018 року
 Події  2018 року  Події  2018 року  Події  2018 року

     

 

Мова - душа  народу

   

     З метою розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, з метою пробудження національної гідності та виховання любові до рідної мови, почуття поваги до всього свого, українського, в нашому  ліцеї було  проведено  свято «Мова – душа  народу».
     Підготували  свято  учасники  театрального  гуртка . Ліцеїсти 10- А  класу  Майстренко  Владислав,  Безсмольний Артур, Денисюк Микита, Ковальчук Іван  та 10-В класу -  Яковчук Ян декламували вірші про рідну мову. Ведучі свята Шпак Данило  та  Юзюк  Назарій  ознайомила присутніх  з календарем  «Чорних дат» на шляху до незалежності мови і, звісно, звернула увагу на родоначальника та засновника української мови І. Котляревського та основоположника нової української літературної мови Т. Шевченка. Захід  супроводжували  цікаві відео  ролики  та  презентація на  тему  важливості  сучасної української літературної мови у  суспільстві.  Актуальною також була  інформація  про   українського  мецената, що  проживає  у  Канаді  Петра  Яцика.  Цікавою та повчальною була сучасна інсценівка «На дискотеці», де двоє хлопців змагалися за право запросити дівчину до танцю різними стилями мовлення. Звичайно ж хлопець, який був ввічливий, розмовляв літературною мовою мав перевагу перед хлопцем, що вживав у своєму мовленні сленг та просторічні слова і був самозакоханим.   Також, ведучі свята  закликали любити мову, наголосивши, що саме з любові до рідної мови, рідного слова починається любов до рідної держави. Всі учасники свята були одягнені в національний одяг та щиро висловили своє бажання розмовляти рідною мовою та читати твори, написані рідним словом.


 Події  2018 року Події  2018 року  Події  2018 року 
 Події  2018 року  Події  2018 року  Події  2018 року

        

 

Першокурсники   урочисто  склали  присягу

 

    Цьогоріч вперше церемонія складання урочистої клятви ліцеїстів Острозького військового ліцею відбулася в обласному центрі на майдані Незалежності.
Присягу озвучили 72 першокурсники, серед яких 18 – діти учасників  АТО.

     На початку церемонії пролунало нове офіційне вітання «Слава Україні! Героям слава!». Хлопці продемонстрували шикування та пройшли урочистим маршем на головній площі Рівного. З вітальним словом до присутніх звернувся голова облдержадміністрації Олексій Муляренко. Також до ліцеїстів звернувся командувач військ ОК «Захід» генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

     Право розпочати урочисту клятву надали ліцеїсту Микиті Денисюку.

     Далі усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять полеглих захисників України.

     Під час урочистостей вперше на головному майдані Рівного у супроводі військового оркестру ОК «Захід» прозвучав «Марш нової армії».

     Ліцеїсти  порадували  присутніх стройовою виправкою та  злагодженістю дій під  час  проходження   урочистим  маршем   у складі підрозділів.  Уже традиційно  начальник  ліцею Поліщук  Дем’ян Васильович вручив  першокурсникам  значки  ліцеїстів. Всі охочі  мали  можливість зробити спільне   фото  з юнаками, які  вперше  у своєму  житті   одягнули  парадну  військову форму  Збройних  Сил  України   нового  зразка .

 

 Події  2018 року Події  2018 року  Події  2018 року 
 Події  2018 року  Події  2018 року  Події  2018 року
 Події  2018 року  Події  2018 року  Події  2018 року
 Події  2018 року  Події  2018 року  Події  2018 року

   

 

Міжнародний день музики

 

      20 вересня 2018 року  в актовій залі Острозької ЗОШ І – ІІІ ст. № 1 з нагоди Дня фізичної культури і спорту відбулися інтелектуальні спортивні змагання «Що? Де? Коли?». Уже традиційно участь у турнірі брали команди учнів  шкіл міста та Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою.
      Гра відбувалася за правилами класичної «Що? Де? Коли?». Три етапи змагань містили традиційні питання про історію спорту, особливості деяких ігор, українських олімпійських чемпіонів та ін. Також були фото - та відеопитання, які перевіряли, як добре розуміються старшокласники у сучасних тенденціях.
У надзвичайно напружених та пізнавальних змаганнях перемогла команда «Флеш» Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою, команда «Торнадо» Острозької загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 1 стала срібним призером, а «Українські отамани» Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою посіли третє призове місце.

 

 Події  2018 року Події  2018 року  Події  2018 року 
 

 

Що?  Де?  Коли?

      

Події  2018 року   20 вересня 2018 року  в актовій залі Острозької ЗОШ І – ІІІ ст. № 1 з нагоди Дня фізичної культури і спорту відбулися інтелектуальні спортивні змагання «Що? Де? Коли?». Уже традиційно участь у турнірі брали команди учнів  шкіл міста та Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою.
Гра відбувалася за правилами класичної «Що? Де? Коли?». Три етапи змагань містили традиційні питання про історію спорту, особливості деяких ігор, українських олімпійських чемпіонів та ін. Також були фото - та відеопитання, які перевіряли, як добре розуміються старшокласники у сучасних тенденціях.
У надзвичайно напружених та пізнавальних змаганнях перемогла команда «Флеш» Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою, команда «Торнадо» Острозької загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 1 стала срібним призером, а «Українські отамани» Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою посіли третє призове місце.

 

   
Вихованці Острозького ліцею вибороли першість у військово-патріотичній грі

 

    Впродовж чотирьох днів, із 20 по 23 вересня, на Чернігівщині проходила військово-патріотична гра «Вояцький дух». У підсумку, із великим відривом першість здобула команда Острозького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Острозька дружина», випередивши команди «Рубіжанський ліцей» (м. Рубіжне, Луганської обл.) та «Сокіл» («Джура») (м. Павлоград, Дніпропетровська обл.).
    У грі, яка складалась із 23 етапів, взяли участь 20 команд (загальна кількість 156 учасників) із складу юнацтва віком від 14 до 17 років із 14 регіонів України. Рівненщину на Всеукраїнському змаганні представляли разом із командиром роти ліцеїстів ІІ курсу, підполковником Ігорем Тимощуком  ліцеїсти Роман Тиднюк, Ярослав Маначинський, Олександр Онопрійчук, Олександр Мазунов, Антон Пархомець, Олександр Мельничук. Складність етапів змагань вимагала від учасників чималої фізичної та спеціальної військової підготовки, набуття навиків виживання в екстремальних умовах і дій під час бойового зіткнення.
    Уже  другий рік поспіль змагання проходять на базі 169-го Навчального центру Сухопутних військ «Десна», що на Чернігівщині. Організовують масштабний захід громадська спілка «Всеукраїнське об’єднання військово-патріотичних організацій» (ВОВПО) та  громадська організація «Молодіжний військово-патріотичний спортивний клуб «Каскад»» (м. Фастів) за підтримки Генерального штабу ЗСУ та Міністерство молоді та спорту України.
 Учасники пройшли важкий чотириденний військовий шлях, гартуючись у змаганнях. Брали участь у стрільбах з бойової зброї (пістолет Макарова та автомата Калашникова), в обкатці бойовим танком з метання навчальної гранати. Долали психологічну смугу перешкод, визначали азимут та напрямок руху по заданому маршруту,  демонстрували вміння з надання домедичної допомоги, змагалися у рукопашному бою, виконували захоплення і підрив ворожого об’єкту, облаштовували ночівлю в природних умовах та брали участь у  тактичній грі «Сполох»  із спеціальним обладнанням – лазертаг та ін.

 


 Події  2018 року Події  2018 року  Події  2018 року 
 Події  2018 року  Події  2018 року  Події  2018 року
 Події  2018 року  Події  2018 року  Події  2018 року

 

   

Фестиваль-конкурс дитячої творчості «З вірою в майбутнє»

  

       15  березня відбувся ІІ етап відбіркових турів XV фестивалю-конкурсу художньої творчості «З вірою в майбутнє» серед вихованців інтернатних закладів області.  Захід відбувся на базі Комунального закладу «Острозька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів».  Наш колектив  представив  вокально-хореографічну  композицію «Синє  небо, жовте  поле»,  яку  підготували   учасники  вокального  та  танцювального  гуртків  під  керівництвом   Зелінської  Олени  Михайлівни та  Венгерець  Оксани  Олександрівни.


 Події  2018 року Події  2018 року  Події  2018 року 
 Події  2018 року  Події  2018 року  Події  2018 року
 
    
Молодь обирає здоров’я

 

       23 лютого у нашому закладі відбувся  перший  етап  Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь  обирає здоров’я».  У  цьому заході взяли  участь шість команд від кожного взводу  відповідно.  Взвод  10- А  класу – команда  «Юні орли», команда 10- Б класу  - «Надія  нації», команда  10- В  класу  - «Фізкультурні  ініціативні  фантазери»,  команда 11-А  класу -  «Невгамовні», команда 11-Б класу-  «Шість богатирів  і Гудачек»  та команда  11-В  класу  «Товариство  спортивних ліцеїстів». Виступи  повинні  бути спрямовані на популяризацію, пропаганду та роз’яснення серед молоді переваг здорового способу життя, формування здорової поведінки, збереження власного здоров’я та здоров’я навколишніх.   Тривалість виступу не  повинна  перевищувати 10 хвилин.  У  своїх   літературно-музичних та спортивно-хореографічних міні-композиціях  ліцеїсти  використовували жартівливі інсценізації, виконували  пісні, спортивні  вправи,  та демонстрували власне  відео, яке  знімали в  години   спортивно - масової  роботи та під  час  уроків  фізкультури.  Готуючи  виступи, учасники звертались за допомогою до  вчителів  фізкультури,  вчителя вокалу,  та хореографії.  Члени  журі:  Семенюк Надія  Іванівна, Дубінчук  Світлана  Орестівна  та Приступа  Ігор  Кузьмович  оцінювали  виступи  за  встановленими  критеріями.  У  результаті останнє шосте  місце посіла команда  10-Б класу «Надія нації», а  почесне  перше  місце - команда 11-А класу  «Невгамовні». Окрім  конкурсу агітбригад відбулись конкурси  плакатів та  фотографій  на  тему здорового  способу життя. Перші місця  отримали  команди  11-А  та 11- В  класів.
          Виступи агітбригад принесли  глядачам  багато  радісних хвилин  та  позитивних  емоцій. Голова  журі Приступа Ігор Кузьмович   оголосив  переможцям  позачергові звільнення.  Команди, які  отримали  призові місця,  були  нагороджені солодкими  подарунками. Ми  сподіваємось, що у наступному році  виступи  команд будуть  ще дотепнішими і артистичнішими.
          Продовженням  фестивалю  «Молодь  за здоровий  спосіб життя» стане  обласний етап, який відбудеться   у місті  Рівне  у травні  місяці. Цей  конкурс  представлятиме  збірна команда  першого курсу,  яка,  на  мою  думку,   достойно виступить   на обласному рівні.


 Події  2018 року  Події  2018 року Події  2018 року 
 Події  2018 року  Події  2018 року  Події  2018 року
 Події  2018 року  Події  2018 року  Події  2018 року
 Події  2018 року  Події  2018 року  Події  2018 року

 

     Читати далі