Меню
Зовнішні посилання

Новини / Фотогалерея / Події 2016 року


Цікава зустріч

16 листопада цього року у приміщенні Національного університету «Острозька академія» відбулась зустріч учнів старших класів міста Острога з Олександром Авраменком, доцентом Київського університету імені Бориса Грінченка. Крім того пан Олександр є завідувачем кафедри гуманітарних дисциплін Технічного ліцею НТУУ «КПІ», лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Учитель року»(1996), лауреатом Міжнародної літературно-мистецької премії імені Григорія Сковороди (2008), багаторазовий переможець Національного конкурсу підручників з української мови й літератури для 5-11 класів, автор серії навчальних посібників для підготовки до ЗНО й державної підсумкової атестації. На цю зустріч завітали і ліцеїсти ІІ курсу нашого закладу. Під час лекції відомий мовознавець представив свій новий навчальний посібник «100 експрес – уроків українською». По закінченню зустрічі Олександр Авраменко поставив свій автограф на навчальних посібниках по підготовці до ЗНО наших ліцеїстів та сфотографувався напам’ять.


Події 2016 року


Події 2016 року





Лінгвістична вікторина

13 листопада у рамках роботи Клубу вихідного дня у нашому ліцеї відбулась лінгвістична вікторина, яку підготували наші хороші друзі, студентки – практикантки Національного університету «Острозька академія» спеціальності «Літературна творчість» Піжик Христина , Киф’юк Надія, Вакуленко Яна. Ця вікторина була присвячена Дню української писемності і мови. У змаганнях брало участь три команди : одна - другого курсу і дві - першого. Гра складалася з двох турів, які включали у себе завдання з морфології, лексикології, фонетики. Учасникам потрібно було поставити наголос у словах, вказати на помилки, допущені у текстах пісень, розв’язати лінгвістичні задачі. У другому турі ліцеїстам були представлені фрагменти екранізацій творів українських письменників, які потрібно було відгадати. Протягом усього заходу звучали українські пісні, що підтримувало гарний настрій. Команди вели рівну боротьбу. Організатори не розкривали інтригу і тільки по завершенню заходу оголосили результати. Всі учасники із захопленням виконували завдання та показали хороші знання з української мови та літератури. Найактивнішими учасниками другого курсу були: Мазурок Володимир, Іваха Тарас, Гайдук Антон, Іванішин Роман. Найкращими знавцями рідної мови на першому курсі стали Трищук Артур, Дем’янчук Андрій, Зайцев Олексій.

Підсумком вікторини стало нагородження юних мовознавців сертифікатами про участь у заході та солодкими призами. Перемогу отримала команда ІІ курсу, набравши 27 балів.


Події 2016 року

 

Події 2016 року

 

Події 2016 року




День української писемності і мови

9 листопада у нашому ліцеї відбулось свято, приурочене до Дня української писемності та мови «Мово журавлина, повернись із вирію до нас». Цей захід підготували учасники театрального гуртка першого курсу. Ліцеїсти порадували присутніх милозвучними поетичними рядками про рідну мову, її багатство і красу. З високою майстерністю гуртківці зіграли уривок з п’єси Миколи Куліша «Мина Мазайло». Присутні у залі дізнались цікаві факти про українську мову з відеоматеріалів, представлених під час свята. Захід завершився демонстрацією флешмобу, який підготували випускники ліцею 2015 року.


 

Події 2016 року

 

Події 2016 року

Події 2016 року





Тиждень історії

З 17 по 21 жовтня у нашому закладі проходив тиждень історії та права, який підготували вчителька історії Крейчі Вікторія Вікторівна та вчителька права Дубінчук Світлана Орестівна. У рамках цього тижня були проведені наступні позакласні заходи:

17.10. – випуск газет «Юний правознавець»; Гра між десятими класами «Юридичний футбол»; Виставка книг «Від козаків до кіборгів»;

18.10. – Представлення проектів 10-А та 11-Б «З історії закладу»; Випуск бюлетеня «Історія в цікавих завданнях»;

19.10.- Виховний захід для 10-их класів за участю працівника музею «В горнилі першої світової війни» ;

20.10. – Відкритий урок з правознавства; Виховний захід для 11-их класів « Друга світова війна в долях острожан»;

21.10. – Відкритий урок з історії в 11- В класі; Брейн-ринг для 11-их та 10-их класів.

Всі заходи були цікавими, різноманітними, змістовними. Ліцеїсти брали активну участь у їх підготовці і проведенні.


Події 2016 року

Події 2016 року

Події 2016 року





Шістнадцята інавгурація першокурсників у День захисника України

14 жовтня у День українського козацтва, День захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці наш ліцей відзначав 15-ту річницю створення та 16 інавгурацію ліцеїстів І курсу. Святкування пройшли у стінах Рівненського драмтеатру. Сотні людей, серед яких батьки, друзі, випускники, вчителі, військовослужбовці, правоохоронці, прийшли подивитися на урочисте дійство. Зал був переповнений, але святкового настрою це анітрохи не зіпсувало. Привітати ліцеїстів прийшли: перший заступник голови Рівненської обласної ради Олександр Корнійчук, заступник голови облдержадміністрації Ігор Тимошенко, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Григорій Таргонський, заступник начальника інституту з навчальної та наукової роботи, полковник  Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова Валерій Шестаков. Почесні гості бажали винуватцям свята старанно дотримуватись слів проголошеної клятви, отримати міцні знання, гарний військовий вишкіл, адже сучасна армія потребує не лише фізично загартованих, а й високоосвічених професіоналів оборонної сфери нашої держави. Всі сказані напутні слова переконали інавгурантів та їх батьків в тому, що вони зробили правильний крок у своєму житті.


 

Події 2016 року

Події 2016 року

Події 2016 року

Події 2016 року

Події 2016 року

Події 2016 року

У стінах ліцею виростають ті, хто буде створювати і захищати майбутнє Української держави

За 15 років діяльності ліцей здійснив 14 випусків, а це 813 випускників. Для багатьох з них навчання у ліцеї стало першим вирішальним кроком на шляху до здійснення мрії – відповідальної і водночас почесної місії захисника Вітчизни. Адже 478 наших випускників продовжили навчання у вищих військових навчальних закладах та закладах інших силових структур - Державної прикордонної служби, СБУ, МВС, МНС. Близько сотні пройшли горнило бойових дій на Сході України, перебуваючи на бойових завданнях в зоні АТО. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, високий професіоналізм, вірність військовій присязі нагороджені орденами Богдана Хмельницького ІІІ ст. випускники ліцею: старший лейтенант Ігор Микула, лейтенант Максим Кравчук, лейтенант Віталій Черних,- орденом «За мужність» ІІІ ст. та медаллю «За військову службу Україні» старший лейтенант Олександр Тоненчук. Чепелюк Володимир, сержант, старшина роти 80-ої окремої високомобільної десантної бригади, випускник ліцею 2009 року, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ст. посмертно (загинув 3 липня 2014 року, визволяючи Слов’янськ).


 

Події 2016 року

 


Події 2016 року





Вшанування пам'яті випускника ліцею 2009 року Чепелюка Володимира

14 жовтня в день захисника України ліцеїсти вшанували пам'ять випускника ліцею 2009 року Чепелюка Володимира, який загинув 3 липня 2014 року під населеним пунктом Слов’янськ.


Події 2016 року

Події 2016 року

Події 2016 року

Події 2016 року


Події 2016 року

Профорієнтація

11 жовтня згідно планових заходів з профорієнтації відбулася зустріч ліцеїстів ІІ курсу з доцентом кафедри транспортних засобів та спеціальної техніки Національної академії державної прикордонної служби підполковником Євдоховичем Богданом Володимировичем, який продемонстрував присутнім фільм про прикордонну академію і ознайомив з умовами навчання та проживання курсантів, довів зміст правил прийому до закладу, відповів на запитання ліцеїстів. Після загальної бесіди Богдан Володимирович особливу увагу приділив ліцеїстам, які виявили бажання навчатись в академії та більш детально обговорив з ними вимоги до абітурієнтів, порядок підготовки особових справ та порядок проходження вступних іспитів. Ліцеїсти залишились задоволеними від зустрічі з представником Національної академії державної прикордонної служби, а керівництво закладу домовилось про подальшу плідну співпрацю.



 

Події 2016 року


 






Круглий стіл на тему «Твоя безпека – у твоїх руках»

25 вересня соціальним педагогом нашого закладу було організовано і проведено круглий стіл для вихованців І курсу на тему «Твоя безпека - у твоїх руках». Метою цього заходу є виховання безпечної правової поведінки підлітків та формування у них відповідального ставлення до свого здоров’я. На цю зустріч було запрошено старшого інспектора ювінальної превенції Шевчука Тараса Івановича, завідуючого наркологічним відділенням Острозького психоневрологічного диспансеру, кандидата медичних наук Загороднього Сергія Михайловича та заступника начальника ліцею з виховної роботи Матласевич Тетяну Сергіївну. Усі виступаючі розкривали питання , як уберегти себе від спроб вживання алкоголю та наркотичних речовин. Загородній Сергій Михайлович наводив приклади зі своєї практики, як наркотичні речовини змінюють психіку підлітка, і які загрози здоров’ю виникають після вживання так званих «легких» наркотиків. Шевчук Тарас Іванович навів статистику правопорушень серед підлітків та молоді у нашому місті , роз’яснив присутнім яка адміністративна та кримінальна відповідальність загрожує молоді за вчинені злочини. Матласевич Тетяна Сергіївна закликала десятикласників зайнятися цікавою справою: спортом, художньою самодіяльністю, поглибити наукові знання. Вона зауважила, що багато ліцеїстів у нашому закладі виділяються участю в конкурсах, олімпіадах, перемогами в Малій Академії наук, спортивних змаганнях.


 

 

Події 2016 року

 

Події 2016 року

Події 2016 року

Події 2016 року


Події 2016 року

Екскурсія до краєзнавчого музею

Краєзнавчий музей — місце, де зустрічаються сьогодення і минуле. Коли проходиш по його залах, то відчуваєш, як дух часів, що пішли, наповнює тебе. Тут можна робити замітки, годинами розглядати дивовижні експонати, а можна просто мріяти, уявляючи себе то скіфом, то кошовим отаманом , то бійцем, що ставить прапор над рейхстагом. У такі мрії поглинули ліцеїсти першого курсу нашого ліцею, яким було організована екскурсія до Державного історико-культурного заповідника міста Острога 18 вересня цього року. Екскурсія в Острозькому краєзнавчому музеї починається з доісторичних експонатів. Це знаряддя праці первісної людини, витвори найдавнішого мистецтва, зброя, посуд, предмети побуту і багато іншого. Проходячи по залах музею, можна побачити, як удосконалювалася людина, стаючи умілішою та майстернішою. Наші далекі предки були великими майстрами, могутніми воїнами, талановитими архітекторами. Відчуваєш гордість за предків, що жили багато століть назад і уміли облаштовувати свій побут з такою ретельністю і вправністю. У одному із залів музею розгорнуто постійно діючу виставку, що відображає Визвольну війну українського народу під проводом Богдана Хмельницького. Окремі стенди музейної експозиції висвітлюють життя і діяльність видатних діячів, які жили, працювали або перебували в Острозі — першодрукаря Івана Федорова, ректора Острозької академії Герасима Смотрицького . А ще ліцеїсти змогли побачити справжню Острозьку Біблію – перше в світі повне видання книг Старого та Нового Заповіту церковнослов’янською мовою. Перший наклад був усього 1500 примірників, до нашого часу збереглось лише 300, два з них у Острозі. Один у краєзнавчому, інший – у музеї книгодрукування. Проводила екскурсію Данилюк Марія Миколаївна , яка на півтори години заволоділа увагою хлопчаків, наводячи цікаві факти з історії рідного краю. Всі ми були дуже задоволені екскурсією і відчули свій зв'язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій рідній землі і створювали її красу. В ліцей повернулися із найкращими враженнями від екскурсії.


 

Події 2016 року

 

Події 2016 року

Події 2016 року





1 Вересня

В черговий раз 1 вересня в гості до ліцеїстів завітав Тадеуш Кшонстек, полковник Війська Польського у відставці, військовий пілот, історик автор більше трьохсот наукових робіт, автор та співавтор більше 30 історичних книг, повний кавалер Хреста Речи Посполитої, консультант і автор багатьох документальних фільмів на історичну тематику. Пан Тадеуш був представником команди міністра оборони Польщі Броніслава Комаровського та здійснив великий вклад в створення українсько-польського миротворчого батальйону, та проводить спільно з колегами роботу над присвоєнням Україно-Польсько-Литовській бригаді імені військового і державного діяча Великого Князівства Литовського, Руського та Жематійського, великого гетьмана литовського Костянтина Івановича Острозького. Як і минулого року зустріч була цікавою, пан Тадеуш продемонстрував присутнім фільм "Нелегке братерство”, розповів про спільну Україно-Польську історію, подарував закладу книгу "Польща нарис історії” та військові відзнаки польських військових частин які дислокувались в Острозі в період з 1920 по 1939 роки. Всі присутні відкрили для себе багато цікавих фактів з спільної Україно-Польської історії та надіються на подальшу співпрацю в вивченні історії рідного краю.


Події 2016 року

Події 2016 року

Події 2016 року