Меню
Зовнішні посилання

Новини / У ЛІЦЕЇ ВІДКРИТО КЛАС БЕЗПЕКИ!

Клас дасть можливість проводити цікаві та надзвичайно актуальні теоретично-практичні заняття з пожежної та мінної  безпеки, цивільного захисту, ознайомлювати з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формувати в учнів навички надання домедичної допомоги. За сприяння ГУ ДСНС України у Рівненській області, департаменту освіти і наукиРівненської облдержадміністрації клас оснащено технічними засобами, відеоматеріалами, презентаціями, інтерактивними матеріалами, наочністю (стендами протимінної та протипожежної безпеки, пожежної сигналізації, надання домедичної допомоги та цивільного захисту), попереджувальними та рекомендаційними знаками, макетами боєприпасів, вибухонебезпечних предметів, мін-пасток,  вогнегасниками різних видів, засобами пожежогасіння та надання домедичної допомоги, манекенами з формою рятувальника, пожежника, військового, манекенами серцево-легеневої реанімації.

Як поводитися з усім цим самі ліцеїсти демонстрували під час відкриття. Учні спробували себе у ролі мінера, рятувальника та парамедика, провівши майстер-клас з безпечного поводження з боєприпасами, гасіння пожежі та надання домедичної допомоги.

В умовах воєнного стану класи такого типу сприятимуть систематичній підготовці молодого покоління до дій в надзвичайних ситуаціях, формуватимуть навички самозахисту та психологічної готовності до рятувальних дій, якщо виникне така необхідність.

        Завдання сучасної школи не лише формувати ключові та предметні компетентності здобувачів освіти, а й вберегти життя та здоров’я дітей, позаяк безпека – це один із ключових інгредієнів життя, який народжує щастя. Напевно, ніколи не може бути справжнього щастя за відсутності безпеки.

 

У ЛІЦЕЇ ВІДКРИТО КЛАС БЕЗПЕКИ!


 

У ЛІЦЕЇ ВІДКРИТО КЛАС БЕЗПЕКИ!

 

 

 

У ЛІЦЕЇ ВІДКРИТО КЛАС БЕЗПЕКИ!