Меню
Зовнішні посилання

Новини / Тиждень англійської мови та зарубіжної літератури

Тиждень англійської мови та зарубіжної літератури - позитивні емоції та незабутні враження !

       Вивчення англійської мови – процес складний, але багатогранний і цікавий. Варто замислитись над тим, що саме англійська мова є важливим засобом спілкування між людьми різних національностей. Оволодіння іноземною, а саме англійською мовою, є потребою часу. Під час вивчення англійської мови ми знайомимось з традиціями й звичаями інших народів та переконуємось у неповторності власної 
української культури. Особливу увагу ми приділяємо вивченню англійської мови в нашому закладі. Адже сучасний військовий не може відбутися як професіонал без знання іноземної мови. Щороку наші ліцеїсти займають призові місця на обласній олімпіаді з англійської мови. На жаль, цьогоріч карантин вніс свої корективи, проте минулого року перемогу здобув нинішній  ліцеїст 11-Б класу Березецький Данило (ІІІ місце), вчитель Шакура Ольга Миколаївна.
      З метою розширення й поглиблення лінгвістичних знань, розвитку комунікативних умінь і навичок, етичного виховання, духовного багатства, моральної чистоти з 22 по 26 лютого 2021 року вчителями англійської мови (Шакура О.М., Полторак О.Ф., Сіліванов С.М.) та вчителем зарубіжної літератури (Поліщук Н.С.) в нашому ліцеї проведено «Тиждень англійської мови та зарубіжної літератури».     
       Ліцеїсти були активними учасниками та співорганізаторами всіх запланованих заходів.
      Тиждень розпочався з робочої лінійки, на якій  вчителі ознайомили учнів із планом проведення та завданнями тижня. У цей день також  пройшов конкурс на кращу стінгазету "English is all over the world” та країнознавча вікторина "What do you know about the UK”. Слід відмітити стінгазети учнів 11-А та 11-Б класів. Найкращу газету виготовили учні 11-В класу, а перемогу у вікторині здобули наступні ліцеїсти: Скомаровський Ярослав – 11-В (І місце), Березецький Данило – 11-Б (ІІ місце), Манилюк Максим – 11-А (ІІ місце), Семенюк Ілля – 11-В.

Тиждень англійської мови та зарубіжної літератури

Тиждень англійської мови та зарубіжної літератури 

  Тиждень англійської мови та зарубіжної літератури

      У вівторок під керівництвом вчителів англійської мови Шакурою О.М. та Полторак О.Ф., для ліцеїстів 10-их та 11-их класів відбулася прес-конференція на тему "Virtual Tourism”.  Учням була надана можливість за допомогою інформаційних технологій представити проєкти на задану тему. Метою заходу було навчити учнів створювати презентації та вміння захищати свої роботи, використовуючи вивчений лексичний матеріал. Здобули перемогу учні 10-В класу. Найактивнішими учасниками стали Горбатюк Артем, Іваницький Анатолій, Степчук Михайло, Новосилецький Богдан.
    У середу серед одинадцятикласників вчителем англійської мови Сілівановим С.М. було проведено виховний захід на тему "The smartest cadets 2021”. Учні  класів змагалися за звання "Кращий знавець англійської мови”. Перемогу здобула команда ліцеїстів 11-А класу, на чолі з капітаном Манилюком Максимом. 
    Метою даного заходу було розвинути швидкість мислення й пізнавальні інтереси; розвинути інтелектуальні здібності, пропагувати вивчення англійської мови серед ліцеїстів, сприяти реалізації набутих знань, умінь та навичок, розширенню світогляду, пропагувати престиж освіти й освіченості, заохочувати учнів до успішного навчання, виховувати сміливість суджень, уміння висловлювати власну думку, розвивати вміння співпрацювати в команді. 
    У четвер вчителями анлійської мови Полторак О.Ф. та Шакурою О.М. було проведено інтелектуально-пошукову гру «Quest» для ліцеїстів десятих класів. Учні були поділені на команди. Завдання охоплювали увесь вивчений матеріал й учасники команд з цікавістю виконували усі поставлені перед ними завдання. Метою цього заходу було формування в учнів позитивного ставлення до англійської мови та виховання  почуття відповідальності. Перемогу отримали учні 10-А класу.
     У п’ятницю вчителем зарубіжної літератури Поліщук Н.С. була проведена літературна вікторина "Пригорнись душею до Вкраїни”  серед ліцеїстів 11-х класів та літературна гра "Допитливий читач” з 10-ми  класами. Учні мали нагоду перевірити свою ерудицію, логіку та знання за творами, які вивчалися з 5 по 11 клас. Завдяки простоті правил, цікавому сценарієві та азартній атмосфері літературна гра та вікторина швидко завоювали чимало прихильників серед гравців та глядачів. Разом з тим був перевірений рівень сформованості знань учнів з вивчених програмових творів. Ліцеїсти вчилися приймати рішення, розвивали логічне та асоціативне мислення, пам'ять. Важливим є й те, що вони виховували толерантне ставлення до суперників, бажання грати та перемагати.   Цього ж дня ліцеїсти 10-их та 11-их класів переглянули відеофільми "Window to Great Britain”. З метою підвищення мотивації до навчання учнів та створення умов для самостійної роботи, для розвитку сприйняття мови на слух та стимулу до вивчення англійської мови в кабінеті демонструвалися відеофільми різної складності, після перегляду діти виконували різнорівневі завдання. 
      Завершився тиждень відкритим уроком з використанням інтерактивних технологій вчителем англійської мови Сілівановим С.М. в 10-А ("Olympic Games”).

Тиждень англійської мови та зарубіжної літератури

Тиждень англійської мови та зарубіжної літератури

Тиждень англійської мови та зарубіжної літератури

       Підбиваючи підсумки тижня англійської мови та зарубіжної літератури, можна сказати, що мета була досягнута, адже учні отримали естетичне задоволення, поглибили знання з іноземної мови та зарубіжної літератури, спробували свої сили в різноманітних конкурсах та вікторинах.
       Усі переможці та активні учасники заходів були нагороджені грамотами та солодкими подарунками. Дякуємо учням нашого ліцею за активну участь у проведенні тижня, а вчителям англійської мови та зарубіжної літератури за цікаві та змістовні заходи. Бажаємо й надалі перемагати та показувати гарні результати!
      Good Luck!!!!

   Вчителька  англійської  мови Шакура Ольга  Миколаївна