Меню
Зовнішні посилання

Новини / Фотогалерея / Події 2015 року

 

Новий рік

     

24 грудня 2015 року в актовому залі ліцею відбулось новорічне свято «Зоряний хлопчик на роздоріжжі». У його підготовці та проведенні взяли участь учасники театрального та вокального гуртків ліцею.

 

Події 2015 року


Події 2015 року


Події 2015 року


Події 2015 року


Події 2015 року


Події 2015 року


 

 

Андріївські вечорниці

     

Весело відзначили свято Андрія у нашому ліцеї. 11 грудня 2015року студентки-практикантки Острозької академії підготували і провели в актовому залі театралізоване свято «Андріївські вечорниці». Ярослава, Анастасія та Христина підібрали веселий сценарій та різноманітні народні ігри, до яких залучили ліцеїстів першого та другого курсів. Веселі розваги супроводжувались народними піснями, танцями та жартами. По завершенні свята усі бажаючі змогли потанцювати та повеселитись на святковій дискотеці.

 

Події 2015 року

Події 2015 року

Події 2015 року

Події 2015 року

Події 2015 року

Події 2015 року

 

 

Святковий концерт до Дня Збройних сил України

     

4 грудня 2015 року у приміщенні актового залу ліцею відбувся урочистий концерт з нагоди Дня Збройних сил України. Адміністрацією ліцею було запрошено демобілізованих учасників АТО, мешканців Острога, з яких до нас змогли прийти Олішевський Віталій Валентинович та Ціось Денис Валерійович. Серед почесних гостей був і наш випускник 2010 року Ребендюк Максим. На початку святкової програми усім запрошеним бійцям ліцеїсти подарували квіти та збірочку своїх віршів і малюнків під назвою «Україні є що берегти, Україну є кому оберігати». Усіх військових , присутніх у залі, привітали начальник ліцею Поліщук Дем’ян Васильович та голова батьківського комітету Кривицька Ольга Романівна.

Концертна програма була досить насичена різножанровими номерами. Найактивнішими були учасники вокального гуртка. Так ансамбль ліцеїстів 10-А та 10-Б класів виконали пісні: «Воины света, воины добра», «Їхали козаки», «Сім шляхів», « Я- українець», «Україна – це ми». У виконанні Кості Гордійчука прозвучали пісні «На варті» та «Чужа війна». Своє музичне вітання подарувала і Даша Нікітюк, виконавши пісню «Троянда –ружа». Учасники театрального гуртка підготували інсценізацію «Козацькому роду нема переводу». Але найбільше сподобались глядачам запальні танці «Смуглянка» та «Вальс» у виконанні другокурсників. Зал оплесками проводжав учасників художньої самодіяльності, які подарували глядачам море позитивних емоцій та переживань. А чарівні ведучі Ярослава та Анастасія на завершення свята побажали усім міцного здоров’я, щастя і кохання, благополуччя і впевненості та мирного неба над Україною!

 

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року

Події 2015 року


Події 2015 року


 

 

День пам’яті жертв голодомору

     

27 листопада у приміщенні актового залу ліцею відбулась відкрита виховна година, присвячена Дню пам’яті жертв голодомору «Горять свічки в людських долонях, жовті й білі…», підготовлена ліцеїстами 11-Б класу. Метою цього заходу було поглиблення знань учнів про Голодомор 1932 – 1933рр., його причини та наслідки; виховання почуття стурбованості кожного долею невинних жертв; навчати сприймати чужу біду, чужий біль як свої власні; сприяти пробудженню бажання вивчати історію своєї держави, берегти її традиції, уболівати за майбутнє країни.

На початку заходу зі вступним словом до присутніх звернувся вихователь 11-Б класу Пушкар Володимир Семенович. Він представив запрошену гостю Крушинську Ганну Іванівну, яка виконала на скрипці «Мелодію» М. Скорика, яка стала музичним супроводом поезії «Голодна смерть» у виконанні ліцеїста 11-Б класу Волосюка Владислава. Під час виховної години звучали повідомлення вихованців про причини Голодомору, які супроводжувались відеопрезентацією. Ліцеїсти взводу Бойко Андрій, Черківський Дмитро, Кремінський Сергій, Оверчук Андрій були добре підготовлені, емоційно та щиро читали поезії про голод. Ведучий години пам’яті закликав усіх схилити голови у хвилині мовчання та запалити свічку за невинно убієнних у роки Голодомору в Україні 1932-1933 років . Захід завершився «Молитвою за Україну».

 

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року


 

Події 2015 року


 

 

Виставка «Козацький дух української армії»

     

    15 жовтня в приміщенні Державного історико-культурного заповідника м. Острог (ДІКЗО) відбулося відкриття виставки «Козацький дух української армії». Експозиція присвячується Дню захисника України і представлена чималою кількістю документів, матеріалів, художніх творів, портретів, фотографій тощо. Оскільки виставка розповідає про захисників та творців Української держави від доби Козаччини до сьогоднішніх днів, на її відкриття були запрошені учасник АТО Віктор Салковський та учні 1-го курсу Острозького обласного ліцею- інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою. З матеріалами експозиції ознайомила присутніх завідувач художнім відділом ДІКЗО Людмила Козловська. Вона розповіла про визначних постатей козацької доби, долі яких були переплетені з Острогом. Це - Семерій Наливайко, Петро Конашевич-Сагайдачний, Богдан Хмельницький та інші. Про становлення української армії упродовж 19-20 ст. розказала завідувач відділу історії заповідника Марія Данилюк, відзначивши, шо і в цей період були помітні наші земляки, зокрема, уродженець Острога генерал Володимир Сальський очолював Дієву армію Української Народної Республіки і був військовим міністром уряду молодої держави. Назвала пані Марія і 5 нинішніх героїв, вихідців з Острожчини, які загинули в боротьбі за свою державу: Владислав Рильський, Іван Стрикун, Петро Драчук, Володимир Чепелюк, Сергій Гулюк. Їх було вшановано хвилиною мовчання. Цінним раритетом експозиції, за словами заступника директора з наукової роботи Миколи Манька, є нове надбання музейного фонду заповідника Острога - примірник першого числа часопису політвідділу УПА «До зброї» за жовтень 1943 року, що видавався в околицях Острога. Оскільки виставка присвячена Дню захисника України, який співпадає з православним святом, ще один запрошений гість - отець Юрій Лукашик повідав про історію свята Покрови, зазначивши, що Матір Божа завжди захищала і досі продовжує боронити наш український народ. Про нелегкі й небезпечні воєнні будні сьогодення розповів присутнім учасник АТО Віктор Салковський. Теплі вітання для ліцеїстів звучали від директора ДІКЗО Сергія Кибкала. Музичною віддушиною від-криття виставки стало виконання учнями музичної школи українських пісень під акомпанемент бандури. Нововідкрита експозиція поєднала у собі найкращих постатей, пов’язаних з Острожчиною, від доби Козаччини до сьогодення, які стояли на варті незалежності, свободи й миру нашої держави.

 

Події 2015 року

Події 2015 року

Події 2015 року 

Події 2015 року

Події 2015 року

Події 2015 року

Події 2015 року

Події 2015 року

Події 2015 року

 

 

14 жовтня у День захисника України

     

    14 жовтня у День захисника України, Святої Покрови, УПА й українського козацтва, відбулася п’ятнадцята церемонія інавгурації ліцеїстів першого курсу. Цього дня 67 юнаків проголосили урочисту клятву ліцеїста та заприсяглися наполегливо оволодівати знаннями, бути мужніми та чесними. Розпочався захід з урочистого проходження містом колони військового ліцею під музику військового духового оркестру . Самі урочисті заходи відбулися в Острозькому районному будинку культури. Під оплески присутніх у переповненому залі та звуки маршу у виконанні духового оркестру навчального закладу, хлопці вишикувались на сцені. Після чого було внесено прапор ліцею та виконано Державний гімн України. Оскільки цьогорічна дата 14 жовтня так багата на свята, пов’язані з боротьбою за Українську державу, не могли ведучі не згадати про її загиблих захисників, яких було вшановано хвилиною мовчання. Ушанувавши героїв, наймолодші ліцеїсти урочисто поклялися своєю честю і совістю перед Богом і українським народом, товаришами по навчанню, батьками наполегливо оволодівати знаннями, бути мужніми, спокійно переносити труднощі військового вишколу, бути чесними, дисциплінованими, виконувати всі на-кази командирів і начальників, вірою і правдою служити своєму народові, віддавати на його благо всі здобуті знання, захищати його незалежність і демократію. На згадку про цю урочисту подію ліцеїстам вручили Біблію. Після чого інавгурантів привітали почесні гості, батьки, та наставники. Продовжилось свято музичними вітаннями. Українські народні та сучасні пісні, інструментальні композиції дарували ліцеїстам та усім присутнім народний аматорський чоловічий квартет «Оксамит», вокальний ансамбль ліцею, Олена Доненко, вокальний ансамбль «Берегиня» та інші. На такій музичній ноті свято завершилось, а в ліцеїстів тільки починається довга дорога навчання, військового вишколу та вірної служби народу.

 

 Події 2015 року

Події 2015 року 

Події 2015 року 

Події 2015 року 

Події 2015 року 

Події 2015 року

Події 2015 року

Події 2015 року 

Події 2015 року 

Події 2015 року

Події 2015 року 

Події 2015 року 

Події 2015 року

Події 2015 року 

Події 2015 року 

Події 2015 року


Події 2015 року 

 

 

Презентація книги Генадія Руя

     

    5 жовтня в Острозькому краєзнавчому музеї відбулася презентація книги Генадія Руя "Щоденник 1943. Щоденник партизанського руху 23.01.1944 – 6.02.1945”. На презентації були присутні Марек Запор – віце-консул Республіки Польща в Луцьку, Олександр Радіца – голова Рівненської обласної організації "Культурно-просвітницький центр імені Тадеуша Чацького”, Ольга Олександрівна Руй, представники НaУ ”ОА” та Острозької центральної районної бібліотеки. Ліцей на презентації представляли командир роти, старший офіцер-вихователь Тимощук І.А. та ліцеїсти 10-х класів Іванішин Р. та Боневич А. Презентована книга, видана за підтримки Луцького консульства Республіки Польща, розповідає про життя острожан під час окупації і дії партизанського загону ім. Залізняка 1 Сталінського з’єднання. Організатори презентації подарували ліцею примірник книги за підписом дружини автора Ольги Олександрівни Руй.

 

 Події 2015 року

 

Події 2015 року

 

 

Події 2015 року

 

 

Події 2015 року

 

 

Події 2015 року

 

 

Події 2015 року

 

 

 

ЖВІР

     

   З метою професійної орієнтації ліцеїстів, вивчення історії рідного краю, ознайомлення із культурною спадщиною нашого народу та виховання любові до своєї країни для ліцеїстів ІІ курсу ліцею 29 вересня було проведено екскурсію в м. Житомир. Більшість часу ліцеїсти провели у військовому інституті ім. С.П.Корольова Державного університету телекомунікацій, де з умовами навчання, проживання та побуту курсантів ознайомив заступник начальника інституту з виховної роботи. До уваги ліцеїстів було представлено історичний відеофільм про заклад, народний музей інституту. Також зустрілися з випускниками ліцею, а нині курсантами інституту, Булавіним А. та Савичем М. Побачене і почуте вразило ліцеїстів, близько десяти наших вихованців по закінченню ліцею уже виявили бажання продовжити навчання та військовий вишкіл у інституті ім. С.П.Корольова. Відвідали 95 аеромобільну бригаду, що дислокується у Житомирі. Не менш цікавою була екскурсія до музею ім. С.П.Корольова, який насичений експонатами космічних систем, як кратно зменшеними, так і оригінальними, що викликало додатковий інтерес у хлопців. Екскурсія видалась цікавою та повчальною, діти отримали масу задоволення.

 

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року

 

 

Олімпійський урок

     

   Щороку у вересні в ліцеї проходить Олімпійський тиждень, який присвячується здобуткам українських спортсменів на загальноукраїнських та міжнародних аренах, вихованню підростаючої олімпійської молоді, 2015 рік не став винятком. В період з 11 по 21 вересня в ліцеї були проведені заходи Олімпійського тижня, під час яких ліцеїсти мали можливість більше дізнатися про історію Олімпійського руху, про те, як загартувати себе не лише фізично, а й інтелектуально. Упродовж тижня ліцеїсти взяли участь в міському спортивному брейн-рингу "Що?Де?Коли?”, у товариських зустрічах з футболу, волейболу, баскетболу, естафетах, змаганнях. Цікавими були показові виступи представників школи бойового гопака "Сварог” з міста Нетішин. Найкомпроміснішою та найвидовішою була боротьба в змаганнях з перетягування каната, де переможцями стала команда 10-В класу. За підсумками змагань Олімпійського тижня було проведено нагородження переможців, в командному заліку перше місце здобула команда 11-А класу.

 

Події 2015 року

Події 2015 року

Події 2015 року

Події 2015 року

Події 2015 року

Події 2015 року

Події 2015 року

Події 2015 року

Події 2015 року

 

 

Зустріч з Тадеушем Кшонстеком

     

 1 вересня на зустріч з ліцеїстами до нашого навчального закладу завітав Тадеуш Кшонстек, пілот авіації, полковник польського війська у відставці, дослідник та історик, автор книги «Тобрук», співавтор книг «Жовтi Води» та «Битва на Жовтиx водаx», автор брошури «Замостя – Kомарiв 1920» , автор ґрунтовного дослiджeння «Польсько-росiйська вiйна 1919 – 1920 рр.» Редактор книг «Польща та Україна в боротьбі за незалежність в 1918-1920 роки», «Берестечко. 1651. В історії Польщі і України», вiйськовий консультант польсько-українського фiльму «Нeлeгкe братeрство». Полковник Збройних сил Польщі перебував із робочим візитом у      Пентагоні, 11-го вересня 2001 року та став свідком терористичного акту. Тадеуш Кшонстек мав бути одним із пасажирів літака, який летів до Смоленська 10 квітня 2010 року, коли загинула чи не вся польська політична еліта. Науковець ознайомив присутніх з історією українсько-польських відносин XVI- XX ст. та історією 19 полку уланів Волинських, які перебували в Острозі на території розміщення ліцею. Командир роти, старший офіцер-вихователь Тимощук І.А. показав присутнім свої напрацювання з даної тематики. Зустріч була цікавою та повчальною. Пан Тадеуш подарував ліцею збірку фільмів про спільну польсько-українську історію, книгу «Берестечко. 1651. В історії Польщі і України» та пообіцяв подальшу співпрацю з колективом ліцею в відтворенні спільної історії.

 

 

Події 2015 року

 

 

Події 2015 року

 

 

Події 2015 року

 

 

 

1 Вересня

     

   Перше вересня 2015 року. День був насичений на події. Наша ліцейна родина поповнилась новими друзями, 64 першокурсники переступили поріг Острозького ліцею. З веселого передзвону шкільного дзвінка та батьківських напутніх слів розпочав новий 2015-2016 навчальний рік. Ліцеїсти вирушили на перший у цьому навчальному році урок, який було присвячено патріотизму, державотворенню та незламності духу українського народу, урок було розпочато з виконання Державного Гімну України . На перший урок до ліцеїстів завітав військовослужбовець Збройних сил України, працівник ліцею, який на даний момент проходить військову службу в зоні АТО – Романчук Віктор Павлович. Віктор Павлович розповів присутнім про ситуацію в державі, зокрема на сході країни, про патріотичний настрій наших бійців, про допомогу волонтерів, важливість підтримки захисників Вітчизни та необхідність юнакам вивчати військову справу.

 

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року 

 Події 2015 року

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року

 

Події 2015 року

 

 

Випуск 2015

     

    30 травня 2015 року в Острозькому обласному ліцеї-інтернаті відбулося урочисте свято з нагоди випуску ліцеїстів ІІ курсу. Цього дня за традицією під звуки військового оркестру урочистим маршем усі вихованці закладу вирушили до центральної площі міста, де й відбулося головне дійство – вручення атестатів зрілості випускникам ліцею. Привітати випускників із визначною подією у їхньому житті прибули батьки, друзі, педагоги ліцею та почесні гості свята: заступник командувача військ оперативного командування «Захід» з виховної роботи полковник Герасимук Олег Никифорович, міський голова Острога Шикер Олександр Федорович, голова Острозької районної державної адміністрації Ундір Віталій Олександрович. Документи про повну загальну середню освіту випускникам та золоті медалі за особливі успіхи у навчанні Сопізі М. та Гордієнку С. вручали начальник ліцею Поліщук Д.В. та почесні гості. Приємним спогадом дитинства для усіх присутніх був виступ вихованців клубу спортивно-бального танцю «Реверс», що завітали на свято із чудовим подарунком - запальним танцем та веселим настроєм. У самостійну дорогу дорослого життя щирими напутніми словами та духмяним короваєм благословили випускників батьки. Сопіга Максим від імені усіх випускників подякував батькам за їх щирі побажання і виконав пісню «Чорнобривці», висловивши таким чином усі свої синівські почуття до найрідніших у світі людей – рідних матусь. Завершилося надзвичайно урочисте та хвилююче свято випуску вихованців закладу церемонією прощання із Прапором ліцею, маршем випускників та військовою традицією підкидання монет, що мають повернутися на погони ліцеїстів офіцерськими зірками.

 

 

Події 2015 року

 

 

Події 2015 року

 

 

Події 2015 року

 

 

Події 2015 року

 

 

Події 2015 року

 

 

Події 2015 року

 

 

 

VI Всеукраїнська спартакіада серед військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою

     

   З другого по шосте червня у Комунальному закладі «Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою» Рівненської обласної ради пройшла VI Всеукраїнська спартакіада серед військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою. У цих спортивних змаганнях взяло участь 16 команд з різних куточків України, а саме: Київського військового ліцею імені Івана Богуна, Військово-морського ліцею, Буковинського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою, Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» м. Харкова, Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г.Харитоненка, Закарпатського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою, Запорізького обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник», Кам’янець-Подільського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою, Криворізького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Дніпропетровської обласної ради, Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Полтавської обласної ради, Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені героїв Крут, Прикарпатського військово-спортивного ліцейю-інтернату Івано-Франківської обласної ради, Тульчинської школи-інтернату-ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Вінницької обласної ради та Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою.

   3 червня на стадіоні НУ «Острозька академія» відбулось урочисте відкриття Спартакіади, на яке були запрошені почесні гості: Павлюк Степан Іванович, заступник голови Рівненської обласної ради; Царьова Олена Володимирівна, заступник начальника відділу державно-громадського управління освітою департаменту загальної середньої та дошкільної освіти; полковник запасу Заболотний Валерій Дмитрович, головний спеціаліст Департаменту військової освіти Міністерства оборони України; Пекарський Олег Миколайович, заступник начальника управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації; Шикер Олександр Федорович, Острозький міський голова; Ундір Віталій Олександрович, голова Острозької районної державної адміністрації.

   Цього ж дня розпочалася напружена боротьба у змаганнях із семи видів спорту: плавання, бігу на 100 метрів, метання гранати, бігу на 3000 м, стрільби з пневматичної гвинтівки, підтягування на переклад