Меню
Зовнішні посилання

Новини / Всеукраїнський вишкіл «Джура-Десантник» відбувся у Житомирі

Всеукраїнський вишкіл «Джура-Десантник» відбувся у Житомирі
 
         У Житомирі на базі 95-ої окремої десантно-штурмової бригади з 24 по 28 травня відбувся Всеукраїнський вишкіл «Джура-Десантник». Рівненську область у якому представляла команда Комунального закладу «Острозький обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Костянтина Івановича Острозького» Рівненської обласної ради в складі ліцеїстів І курсу: Ярослава Мельничука, Миколи Скуміна, Володимира Шумера, Назара Гаєвського на чолі з вихователем-командиром взводу Олександром Рильським. 
          Вишкіл відбувся вже вчетверте, його безпосередніми організаторами є Міністерство молоді та спорту України, Командування Десантно-Штурмових військ Збройних Сил України, Житомирський військовий інститут ім. С.П.Корольова. За словами Владислава Швеця, бунчужного Всеукраїнського вишколу «Джура -Десантник», захід щороку відбувається на виконання Указу Президента України «Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді» та з метою плекання резерву захисників України, виховання патріотичної молоді, формування в підростаючого покоління військового духу, військового братерства та здорового націоналізму.
           Цьогоріч у Всеукраїнському вишколі «Джура-Десантник» взяли участь близько сотні юнаків та дівчат з сімнадцяти областей України. Зокрема, впродовж тижня підлітки ознайомлювалися з сучасною історією та бойовими традиціями українських десантників, їх побутом, життям та особливостями професійної підготовки. Найбільш цікавий етап вишколу проходив  у польових умовах, на загальновійськовому полігоні ДШВ ЗС України під Житомиром, де під керівництвом офіцерів та молодших командирів – учасників бойових дій, були проведені практичні заняття з тактичної медицини, протимінної безпеки та повітрянодесантної підготовки. Незабутні  враження та емоції у наших вихованців  викликало  подолання вогневої штурмової смуги перешкод, ознайомлення із тактичною бойовою системою БАРС на базі Житомирського військового інституту ім. С.П.Корольова. Окрім навчальних занять та екскурсій програма вишколу передбачала проведення змагань з різних видів військово-спортивних дисциплін. Високий рівень фізичної підготовки та витривалості показали й наші ліцеїсти. Так Микола Скумін виборов перемогу, долаючи смугу перешкод,  та посів перше місце в грі «Котигорошко» у ваговій категорії 75+, а Володимир Шумер здобув третє місце у цій грі. У конкурсі плакатів найкращою було визнано роботу Ярослава Мельничука, його плакат з побажаннями для воїнів-захисників було передано групі десантників 95-ої ОДШБр, які відбували на ротацію в зону проведення бойових дій на Сході України.
           Під час церемонії закриття організатори вишколу повідомили, що в майбутньому  планують такі заходи проводити на базі інших військових частин ДШВ ЗС України, які дислоковані в різних областях України, що дасть можливість залучати до участі більшу кількість підростаючої молоді, майбутніх захисників України.


Всеукраїнський вишкіл «Джура-Десантник» відбувся у Житомирі

 
 

Всеукраїнський вишкіл «Джура-Десантник» відбувся у Житомирі

 
 

Всеукраїнський вишкіл «Джура-Десантник» відбувся у Житомирі

 

 

Всеукраїнський вишкіл «Джура-Десантник» відбувся у Житомирі


  Всеукраїнський вишкіл «Джура-Десантник» відбувся у Житомирі