Меню
Зовнішні посилання

Новини / Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

 
         Сьогодні, як ніколи, зростає роль освіти у підготовці здобувачів освіти до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, екологічна ситуація погіршується. Життєво необхідно озброїти учнів знаннями, вміннями і розумінням важливості збереження власного здоров’я, формувати у здобувачів освіти свідоме розуміння цінності власного життя та здоров’я, виховувати в них свідому, осмислену позицію щодо безпеки життєдіяльності. Тому виховання здорового покоління  зі сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєними алгоритмами дій в умовах надзвичайних ситуацій, одне з пріоритетних завдань, яке стоїть перед освітою.
          Основна мета проведення «Тижня знань основ з безпеки життєдіяльності» – допомогти сформувати у здобувачів освіти свідоме ставлення до свого життя і здоров’я, оволодіти основами здорового способу життя, життєвими навичками безпечної для життя і здоров’я поведінки у повсякденному житті та при виникненні надзвичайних ситуацій.
           З 26 по 30 квітня у ліцеї було проведено Тиждень  з основ знань безпеки життєдіяльності. Відповідно до тематики Тижня було проведено  з адміністрацією та  ліцеїстами 10-11 класів заходи:
на інформаційному стенді розміщена інформація по правилам безпечного освітнього середовища;
при начальнику ліцею круглий стіл «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуємо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі»;
практичні тренування в отримуванні та одяганні засобів захисту органів дихання та засобів захисту органів шкіри;
практичні тренування в наданні домедичної допомоги;
інформаційні п’ятихвилинки «Небезпечні перехожі», «Життя безцінне – бережіть його», «28 квітня - Всесвітній день охорони праці»;
виховна година  «Безпечне та здорове середовище праці».
інструктаж з техніки безпеки:
- Заходи щодо профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму; 
- Заходи щодо профілактики захворювання на Covid-19;
- Правила безпечної поведінки в громадських місцях та на природі.
Заходи Дня цивільного захисту:
-подавалася радіоінформація "Аналіз надзвичайних ситуацій за 2020-2021роки”, "Правила поведінки при пожежі”, "Правила поведінки в лісі”, "Правила поведінки  на воді”.
-інтегровані урок фізики та захисту України в 11 класах "Методи реєстрації йонізуючого випромінювання. Дози випромінювання, захист від них”.
-відпрацювувались ввідні №1: ”Аварія на АЕС”, №2: ”Спрацювання пожежної сигналізації – Пожежа в навчальному корпусі”, №3: ”Землетрус – завалено вхід в спальний корпус”, №4: ”Пожежа в спальному корпусі (в нічний час)”.
-в 11 класах в ході занять з захисту України виконувались нормативи основ цивільного захисту №1 ”Одягання  протигазу”, №3а ”Одягання загальновійськового  комплекту  у вигляді   "плащ в рукава”
-розгорнуто та підготовлено до роботи пост радіаційного та хімічного спостереження;
-проведено психологічний тренінг "Паніка в ситуації небезпеки: причини, наслідки, шляхи подолання”;
-в ході тренувань всі ліцеїсти практично опробували порядок використання найпростіших засобів пожежогасіння.
    Неможливо передбачити всі ситуації, які можуть загрожувати життю і здоров’ю дитини. Ми й не ставили собі це за мету, а намагалися лише розглянути найтиповіші ситуації та основні правила запобігання безпеки.
 

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

 

 

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

 

 

 

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

 
 

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

 

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

 

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

 Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

 

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

 

 

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності